Pages

Sunday 26 January 2014

Multiprotocol Label Flödesvakter Inledning



Multi Label Flödesvakter ( MPLS ) är en komponent som när de läggs till en hanterad IP- system gör buntar som ska utbytas i armaturer med hög hastighet . Det ses som en Layer 2 innovation, även om i många slingor är hänvisad till som en semi- Layer 2 och att det fungerar i huvudsak mellan datalänkslagretoch nätverkslagret i OSI- referensmodellen .

Olika leverantörer hade jämförbara dock exklusiva innovationer som förvandlats till grund för MPLS , till exempel, hade Cisco Tag Flödesvakter och IBM hade jämförande innovation sägs vara den ARIS ( Aggregate Route- baserade IP Flödesvakter ) . År 1997 var en fungerande samling inramade under ledning av IETF ( Internet Engineering Task Force ) , och slutligen satt på namnet MPLS .

En MPLS namn är en kort 32 - siffriga identifierare som används för att ändra uppsättningar i ett MPLS -området . Poängen när den används med ATM ( Asynchronous Transfer Mode ) markeringen flyttar VPI / VCI och en jämförbar omständighet som händer när MPLS används med annan information - Link Layer framsteg , exempelvis X.25 och Frame Relay . Den punkt då Multi Label Flödesvakter används med Ethernet , PPP , FDDI eller Token Ring , den 32 - siffriga etikett inbäddat mellan länken uppgifter och nätverkshuvudenlayer . Ett namn som används på detta sätt, betecknas ofta som en " Shim etikett" . Namnen är vanligtvis ändras Brytare med paket navigera LSD ( Label Switched domän ) , och detta är platsen termen Label Swapping kommer från .

Det slutgiltiga konceptet MPLS var att konsolidera insikter Layer 3-routning med takten i Layer 2 Flödesvakter ihåg det slutliga målet att ge en hög genomströmning av Layer 3 buntar . Den teknik som utvecklats och bunt flöden med samma FEC ( Forward Likvärdighet klass ) kan utbytas över några sätt att hantera kostnaden för detta paket för strömning Quality of Service .

Ge oss en chans att utforska en procentsats av frasering :

En LSP ( Label Switched Path ) är ett sätt som är upp över ett system från inmatningsfokusanses vara ingången till passagen fokus sägs vara omtyckt . Metoden kännetecknas av att skicka tabeller hölls i utbyte prylar , med plåstret är ett arrangemang av hopp över namnet utbytt området . All information som anpassar sig för att matcha en exakt beräkning utförs på rubrikuppgifterIP , kallad Forward Likvärdighet klass kommer att skickas över LSP .

En LER ( Label Edge router ) är en enhet vid entrén eller avresa i fråga om det första märket på förpackningen och evakuera den sista . En kant LSR få en omärkt bunt kommer att räkna ut lämplig FEC utnyttja traditionella sändningsdata i IP-paket . Mark utbyte och skicka kommer att användas för att studsa till följande Label Flödesvakter Router . I händelse av att en kant LSR , en märkt bunt med en icke LSR markeringen skalas och skickade paketet bara använda den förväntade styrsegmentet.

En LSR ( Label Flödesvakter Router ) utför kontroll och utbyte inom LSD . Vissa Layer 2 -switchar kan genomföra Layer 3 kunskap och routrar kan ha Layer 2 brytare i samband med dem , nettoresultatetär prylar som kan växla märkta buntar och sätt omärkta paket .

Varje LSR hub måste ha en leverans bord befolkat med korrekta data . Denna tabell betraktas som LIB ( Etikett Information Base ) , och dess del är att tillhandahålla de uppgifter som behövs för att koppla varje FEC beslag LSP . Vissa instrument måste användas för att fylla varje LIB , och detta regelbundet utförs av LDP ( Label Distribution Protocol). En valbar till detta är att piggyback- data till en standardspårningsKonventionen, till exempel, BGP ( Border Gateway Protocol).

Den MPLS etiketter själva är 32 bitar lång och är :

En 20 -touch känsla

3 Experimentella stycken nu regelbundet används som en trafikklassfält för Quality of Service

En en - shot cykel används för att visa på högen botten när olika namn är staplade på stacken ström .

En 8 - Cycle TTL ( Time - till - Live ) fält som används på ett jämförbart sätt med TTL i ett IP-paket .

På grund av informationsanslutningsskiktsom inkluderar en insats tecken mellan Layer 2 och Layer 3 , kanske nämna staplade efter varandra med målet att LSP behöver bara toppen av aktivitetsnamnoch sedan rycka upp det eller " Stop " innan du skickar bunten . I ATM , talar namnet för VCI / VPI . TTL kommer att minskas för att visa hur mycket LSR genom vilken det skickades .

Eftersom vägarna kan vara deterministiska , har avancerad MPLS och kan användas för att göra olika distinkta VPN sorterar , den mest kända av dem är Point-to - Point VPN ofta som en pseudo -eller Virtual Fast förbindelse .

No comments:

Post a Comment